onsdag 20. februar 2008

Wanna buy Habanasigars, lady?

Det er et sporsmal som har gatt igjen en del ganger etter at vi kom til Havanna. Det gaar virkelig ikke an a beskrive med ord hvordan det er aa vaere her! Vi bor midt i gamledelen av byen, og overalt rundt oss staar bygningene fra 16- og 1700-tallet som vitner om hvor utrolig flott det en gang var her. Naa er de fleste slitt og falleferdige. Til tross for at murpussen faller av for et godt ord, og du plutselig- som i gaar kveld- kan faa sma biter av en veranda i hodet. Heldigvis satt vi et stykke unna... Mennesker bor overalt, i bygninger som selv uteliggerne i Norge ville takket nei til. Her henger klesvasken til toerk over oss i de smaa gatene vi rusler rundt i. Paa den andre siden finner du bygninger som er saa godt bevarte, nydelige og storslagne at de tar pusten fra deg. En kan snakke om at byer i Europa er fantastiske, arkitektonisk sett, men Havanna er ubeskrivelig.

Den foerste kvelden i Havanna fikk vi ogsaa se hvordan politiet opererer her nede. I det vi gikk ut fra hotellet vaart paa leting etter mat, moette vi to gutter som ville vise oss et lite spisested hjemme hos en vennine. Slik er det mye av her paa Cuba, baade naar det gjelder mat og overnatting. Etter aa ha spist, ville de vise oss rundt, og vi takket ja. Foer vi visste ordet av det stod det en politimann der og snakket i wakietalkien sin, og vips - der kom det enda en, og tilslutt sjefen sjoel i Ladaen sin med blaalys paa taket. Guttaboys fikk seg en tur i kasjotten,- kun fordi de hadde snakket med oss. Cubanerne har nok et ganske todelt syn paa oss turistene som kommer hitt med lommeboekene vaare fulle, og som kun skal kose seg her et par uker, eller som er paa vei videre til neste destinasjon... De droemmer om aa selv kunne komme seg bort, men lar det vaere med den. Ingen av dem tror vel egentlig at de kommer til aa se noe annet enn Cuba. Ganske trist egentlig - uansett hvor nydelig det er her nede.

Vi har det fint! Rita er litt forkjoela, men ellers er alt bare hivens:)

Bilder faar vi ikke lagt ut ser det ut som - saa det faar vi ta igjen senere. Det ante oss vel egentlig. Da er det ut paa tur igjen. Vi reiser videre fra Havanna i morgen, og setter kursen mot oestsiden av oeya.

3 kommentarer:

familiens Johnsens hverdag sa...

Kos dere masse! Høres ut som dere har det bra. Litt varme frister, her regner det.

Barna har spurt etter deg i bhg Rita:) Takk for veldig godt samarbeid. Klem Anette K.

Agnetha sa...

Åh! Nå er dere der lissom...:) høres så bra ut!!! Tenker på dere..

Klem Agnetha!

Gunnhild sa...

Så kjekt at dere er kommet dere på tur! lover å følge spent med på bloggging i ukene fremover:)

Gunnhild