torsdag 6. mars 2008

Turen til GUARDALAVACA

Fra Baracoa dro vi tidlig sondag morgen oppover kysten til en by som heter Hulgin. Lordagen hadde blitt sein i Baracoa, saa vi satt klemt sammen i en liten mini buss, halvt vaakene, halvt sovende.

... og veien var hompete, hei hvor det gaar, det homper og skumper i ruta vaar, hompetitten hompetatten, hompetitten teia...

Ja, for aa si det saan, saa var det ikke den mest behagelige reisen vi har vaert med paa, veistandaren her nede er ikke akkuratt som hjemme. Og hvor masse plass som beregnes til hver person inne i en bil, er heller ikke helt som hjemme. Saa vi var lykkelige naar vi kom frem til Hulgin.

Vi trasket bort i parken med all bagasjen vaar, til mange glanene oynes forlystelse. Etter litt lesing i Cubaboka vaar, var vi paa vei bort til en utservering for litt brus. Men vi kom ikke saa langt foer vi kom i snakk med en fyr som hadde en haar sveis som ikke lignet grisen! han hadde paa en maate bleiket et sjakk monster paa hodet.... etter en liten prat skaffet han oss en taxi til guardalavaca som ligger ca 5 mil fra Hulgin. Vi fant etterhvert ut at de som skulle kjore oss mest sannsynlig var Hulgins kuuleste raanere! de guidet oss vekk fra parken og bort til en rod og hvit stylet Moskwitch fra 50-tallet. Den hadde i senere tid faat tilfort diverse tilbehor som fikk den, saa langt det er mulig til aa ligne en Ferrari! tjo hei hvor det gikk! disse gutta tilbod oss oll som stod paa dechbordet og greide aa presse moskwitchen opp i 110 naar de suste forbi en annen lokal raane lada! vi kunne ikke annet enn aa le, men vi maa jo si at vi var litt lettet naar vi kom oss ut av bilen, i live og uten aa bli ranet! Cubanere er for det meste aerlige mennesker og det liker vi!

Vel fremme i Guardalavaca trasket vi rundt med full oppakkning i 30 grader og sol og lette etter hotel. det viste seg aa vaere ganske fullt over alt... til slutt endte vi opp paa et firestjerners allinclusive hotell for to netter. fri mat, fri bar, frie aktiviteter, underholdning etc. etc. Og vi maa ikke glemme stor bungalow med egen terasse med utsikt over havet! og tilsist en regning som nesten sprengte ukes budsjettet vaert til dundas!

1 kommentar:

Agnetha sa...

Hei!!! Jeg følger med dere hele tiden..! ER så spennende å lese alt dere opplever :) Jeg drømmer meg helt bort! Det høres deilig ut der dere er nå¨må jeg si! Havutsikt...sukk;) tørket spy og diare på jobb i dag jeg. Mm..ikke like deilig.