fredag 30. mai 2008

Rio de Janeiro... for ca to uker siden

Den forste ettermiddagen i den herlige byen, trasket vi strandpromenaden paa Copa Cabana, kikket paa markedet, saa paa folk spille strand fotball og barn som var paa volleyball trening, spiste en Churros :en sor amerikansk spesialitet av et bakeverk, det ligner litt paa vaffler med kanel i rora, som er fryityrstekt med noe de kaller "duce de leite" fritt oversatt bli det "sott fra melk" det ligner litt paa norges gode gamle hapaa paalegg. Dette er iallefall inne i Churrosen! Mmm det var godt!
Neste dag brukte vi paa stranden! Vi laa der aa stekte oss sammen med en gjeng med menn i speedo (en mote som vi er enige om at er helt greit at ikke har kommet til Norge) Damer i en del mindre bikinier enn de vi er vant til, og en GJENG med selgere! Man kan kjope hva men enn maatte onske paa Copa Cabana: grillet ost, reker, en veske laget av bare glidelaaser, ol, is, solkrem, sol briller, oredobber osv osv! Vi laerte oss etter en del hyggelige "nei, takk" at det var mer effektivt aa bare ignorere dem. Jeg overdriver ikke naar jeg sier at det var noen der hvert tredje minutt!
De neste dagene fortsatte vi med de obligatoriske turistattraksjonene i Rio, men ulikt hell...
CORCOVADO


Vi var ikke saa heldige med reisen opp hit, det var som en togtur opp i skyene... etter litt venting fikk vi i allefall sett mesteparten av den beromte kristus... men den fantastiske utsikten ble det lite av... det ble litt bedre naar vi dro til:




SUKKERTOPPEN

Kabel vognen som gikk opp til Sukker toppen! Som er brukt til blant annet innspillingen av Agent 007!!

Marianne sitter aa nyter utsikten fra toppen!

Utsikt over CopaCabana fra sukkertoppen!
En fyr gjor seg klar til aa rappelere ned de bratte, glatte bergene paa Sukkertoppen! Gaerning!

16. mai var vi en tur innom den skandinaviske sjomannskirken for aa hore om vi kunne vaere med paa 17. mai feiringen deres. Her var det en koselig og gjestfri stemmning, i hyllene stod det norske boker og en gammel avis og to laa rundt om. Marianne fant et piano hvor hun fikk klimtret et par toner, tror hun gleder seg veldig til aa komme hjem til pianoet! Her er vi paa sjomannskirkens 17.mai feiring, i bakgrunnen kan du skimte det beromte fjellet : Sukkertoppen! Det var utrolig koselig aa mote andre normenn paa nasjonaldagen vaar! og jeg maa innromme taarene ikke var langt unna naar vi med en hoytid jeg ikke har kjent i Norge paa 17. mai sang nasjonal sang og konge salmen! Jeg har vel aldrig for folt meg saa nasjonalistisk... Det var en staselig feiring paa en av de fineste restaurantene i omeraadet. Hele tiden kom de servitorer med apritiffer og hva en du maatte onske av drikke. Det var ganske merkelig aa staa der med et glass champagne i ene haanden, en eksklusiv utgave av polse i brod i den andre og takke hoffelig nei til en PinjaColada... og alt dette var sponset av store firmaer som: hydro statoil, ekornes, det norske konsulatet etc! ganske goy syntes vi - og not hvert et oyeblikk! Rundt om var det sikkerhetsvakter i sorte dresser: vi hadde nemmelig den glede av aa feire Norges store dag sammen med Prinsesse Ragnhild!

2 kommentarer:

Agnetha sa...

Hipp hurra for Norge og Brasil, hipp hurra for vakre jenter, hipp hurra for retur til Norge :) For oss som er her hjemme i alle fall!! ;) men NÅR lander flyet i moderlandet? Greit å vite vettu MJ.

Agnetha sa...

I dag har jeg og styreren min sett på bloggen deres. Hun har sendt mail til hotmail-adressen din Rita, og vil ha intervju tror jeg...hehe :) kos!