søndag 9. mars 2008

Cuba i bilder...

Et lite glis i en av Havannas gater. Bildet ble tatt rett för jeg ble pákjört av en sykkeltaxi.

Grottetur med baat i Vinales. Det er dalen sörvest for Havanna som er kjent for en utrolig frodighet og sin store tobakksdyrking. Neste gang du smatter pá en Cubaner en sen nyttárskveld kan du tenke pá at det tar flere uker á höste én tobakksplante og at bladene vannes og törkes om hverandre i to til fire ÁR för de hándrulles og selges.

Vinteren har endelig satt inn paa Cuba. I gaar saag det slik ut paa rusleturen vaar langs Malecón, som er promenaden som ligger langs hele byen.

Guardalavacca. Nydelig, for all del, men et lite raad: Ikke reis hit og tro du reiser til Cuba. I bunn og grunn har du kun betalt altfor mye, og reist altfor langt for en tur til Gran Canaria. Jag bare sier det: det er sá kraftig som á gá over bekken etter vann.

En blir lett litt Cheguevarisert her paa Cuba. Her dyrkes han som en martyr, og en kan jo lett forstaa hvorfor. Da han sammen med Castro i 1959 stormet og kastet Batista ut av landet, kom de samtidig med loefter om at alt skulle bli saa mye bedre. Det spoers vel om Che hadde vaert fornoeyd den dag i dag hadde han levd. Statuen er fra mausoleet i Santa Clara.

En liten kompis i Guardalavacca. Jeg er imponert over fravaeret av ekle smaakryp, og ikke minst over egen ro naar de en gang imellom dukker opp.

Finnes det turister, finnes det selgere. Smykker laget av ulike typer frö - til salgs överst oppe pá toppen av fjellet Grande Piedra, 1234 m over havet. Kaldt som bare fytterakkern var det ogsá. Kan umulig ha värt sá mye over fem-seksogtjue grader der oppe...

Ingen kommentarer: