søndag 23. mars 2008

PERU - Lima

Det er paaske, Skjaertorsdag ankommer vi Lima - lykkelige over aa vaere igang igjen! Etter aa ha innstalert oss paa Hotel San Augustin Riviera tar vi oss en liten gaatur i byen og det som moter oss, hadde vi ikke forventet!

Vi trasker opp gaagaten i det historiske sentrum av Lima, gatene vrimler av mennesker. Det er akkuratt som 17.Mai hjemme - vi gaar i ko. Eneste forskjellen er at her er vi to hoder hoyere en mestepartenav folkemengden og kan se lang fremover. Det var faktisk en liten familie som stoppet oss saa mor i familien kunne ta bilde av oss sammen med far og barn. Dette skjedde ikke lenge etter ei 7-8 aar gammel jente lo saa hun holdt paa aa knekke sammen og ropte "Mamma, mamma SE". Hun pekte paa oss, vi smilte - saa lo hele familien.
Etter aa ha gatt i denne folkemengden en stund kom vi frem til en stor plass "Plaza Mayor" i enden av plassen stod en stor Katedral, fra den strommet hoytid og en voldtsom stemning av helligdom sammen med lyden av Messen som ble sendt over store hoytalere. Lyden runget over oss. Mennesker gikk rundt aa bar paa smaa oppsatser laget av palmeblader og blomster. Det hele var veldig vakkert og litt trollbindende. Ja, det hele var nesten litt overveldene.


Etter aa ha tatt inn inntrykkene en stund, fant vi ut at vi trengte mat, etter litt gaaing fant vi en gate der de solgte det meste! her var boder med grillmat, haugevis av ulikesaltede fro, vesker, luer, duker osv. En stund vurderte vi aa dra den helt ut og sette oss paa ei utesjappe og spise grilla kumage og drikke hjemmelaget saft, men saa kom vi paa at det var en annen mage(menneskelig) som tidligere paa dagen ikke hadde vaert helt i slaget - saa vi gikk paa en criolskrestaurant(typiskperu mat)og bestillte and og fisk! Til dette drakk vi en av nasjonal drikkene Inca Kola (gul cola som smaker litt som champagnebrus).Maten smakte herlig! og vi var super fornoyde med aa vaer i Peru, og igjen skikkelig igang med turen!

4 kommentarer:

Agnetha sa...

Hei hå jentene mine! Jeg har akkurat kommet hjem fra fjellet, hvor det var andre temperaturer og andre lukter enn det dere opplever...:) (les: effektive minus 12 grader og lukta av grillpølser). Men det var så koselig atte. Savner dere og gleder meg til dere kommer hjem! Det ser forresten SÅ gøy ut!!! Og rita var forferdelig søt senjorita på bildet med maten.

Agnetha!

Anonym sa...

Hei på dere!

Har lest litt her med ujevne mellomrom. Ser ut som dere har en helt fantastisk reise! Kjipt å bli syk og sånn, men da kan dere jo stryke det av lista over ting å gjøre. :) Ha en god tur videre!!

klem, Thea.

Anonym sa...

Hei snuppene!
Saa koselig med kommentarer! Utrolig kjekt aa se at du, Thea er innom her ogsaa!:) Vi har det bare fint, naa sitter vi og proever og slaa ihjel fire timer foer bussen vaar til Puno og Titicacasjoen gaar. Hohei!

Anonym sa...

Glemte å si til deg Marianne at jeg har to venninner i Lima også (innfødte) som du kunne fått kontakt med ;)
Klem fra Aina