onsdag 9. april 2008

Det er...

... vel strengt tatt paa hoey tid med oppdatering her inne. De siste dagene har vi sagt flere ganger til hverandre at idag, idag MAA vi faa blogget! Men hver dag har floeyet avgaarde som en vind, og hver dag har vi lagt oss uten aa ha skjenket bloggen en tast av tastaturet.

Vi er da endelig i Buenos Aires, og etter de to ukene i Peru var det veldig deilig aa skru ned tempoet litt (saa mye det er mulig i denne pulserende bomba av en by) og kunne bruke flere dager paa et sted uten aa maatte tenke for mye paa aa skulle bryte opp og reise videre neste dag. Peru var helt fantastisk, og mitt absolutte hoydepunkt var turen opp paa Macchu Pichu, og opp paa fjellet Waynu Picchu som staar som en stor groenn finger i bakgrunnen. Hver dag var det bare 200 som fikk lov til aa gaa de steile trappene opp til toppen. Skiltet som stod ved inngangsporten kunne fortelle oss at herfra og videre var det bare de som var i kvalmt god fysisk form som fikk lov aa fortsette (ok, saa var vel kanskje ikke ordet "kvalmt" tilstede i den setninga, men det burde det faktisk vaert!). Men som de spreke jenter fra Nord som vi er, kom vi oss opp uten de helt store komplikasjonene, og kunne nyte utsikten over den fantastiske ruinbyen under oss og naturen rundt. Alt akkompagnert av en gjeng High-schoolelever fra USA som ropte "I´m from Ameriiiicaaaa!" saa det gjallet i Inkarikets fjellvegger. Amerikanere staar ikke saa hoyt i kurs hos meg lenger. Jeg og Castro kan gi hverandre high five paa det omraadet.

Ellers var den lille byen Aguas Caliente, som betyr "varmt vann", (jada, her har det spanske ordforraadet virkelig grodd og trivdes siste ukene...) et trivelig lite sted. Vi kom dit kvelden foer vi skulle opp paa Macchu Pichu og brukte noen timer i de smaa bassengene der vann fra de varme kildene i omraadet fikk gjoere underverker paa to stoele ryggsekkrygger. Bassengene er flittig brukt av baade turister og innfoedte - og de sistnevnte er vel kanskje hakket gladere i aa ta helgavasken der.

Straks skal vi faa lagt inn bilder fra den siste tida i Peru - gled dere, gled dere! Ellers har vi det fantastisk bra, og naermer oss absurd nok halvveis paa reisen! I morgen gaar vi for enda et stempel i passet, naar vi sniker oss over grensa og inn i Uruguay for aa se om vi ikke faar sneket til oss noen av de siste soldagene paa strendene der. De av dere som tror vi ligger paa stranda og drar oss til stadighet, kan bare tenke om igjen! Devoldulla mi har vel sjelden vaert mer kjaerkommen enn den var i Peru.

Hastalavista saa lenge:)

3 kommentarer:

Anonym sa...

..må nesten bare dra til med en steikar her. for en tur!! greet the great fra meg og da!

Anonym sa...

Heisann Jenter fra nord på tur i sydlige søramerika ;)

nå har jeg lest gjennom "dagboka" deres. Og misunner dere den flotte turen! skulle gjerne ha vært med.

Kan fortelle at din kusine Maya veier nå over 6 kg ( endelig sier hennes mor! ;D ) og fått to tenner nede og fortanna oppe er på vei ut! allerede krabber ( åler )fullfart bortover gulvet! og er blitt racer med gåstolen sin!

Jenta er tøffing må vi si !

Her ser det ut som vinteren ikke helt slipper taket, enda våren er omtrent framme nå, krokusene har dukket opp for lenge siden. Det har vært en våt og litt kjølig i 1 mnd nå. savner sol og varme vi! derfor misunner vi dere som farter rundt der ! ;D

ta nå godt vare på dere selv. skal nå legge meg igjen . og gleder meg til å lese neste opplevelsene deres ;) klemmer fra Brita, Maya og Truls!

(ps. benkene er blitt bestilt fra Ikea. de du hjalp oss med å velge ut,Rita ;D så bestefaren din kommer snart og hjelper til med å sette det opp.)

Rita Therese sa...

Hei hopp!

saa artig at dere leser bloggen vaar! Vi koser oss og har blitt alt for godt vandt til varmen, saa vi fryser naar gradestokken en sjelden gang viser under 15 grader.

Maya er ei sterk jente - gleder meg til aa se henne igjen!

Eller er jeg glad for at jeg kunne hjelp dere paa vei med kjokkenet

Klemmer fra Rita