fredag 25. april 2008

Paa posten...

Altsaa. Se for deg at du driver kontoret for pakker til og fra Argentina og hadde aapent fra 09:00 til 13:00. Se for deg at dette kontoret er fullt av mennesker som enten skal sende pakker til, eller har mottatt pakker fra den store vide verden, og at koen med ventende er lang i det du aapner doera om morgenen. Du har en disk der folk melder sin ankomst, veier det de skal sende og hvor de fyller ut adresselapp. Saa har du en disk der pakken din blir sett grundig gjennom, slik at en er helt sikker paa at det ikke blir sendt noe ulovlig. Saa har vi pakkedisken. Som du helst ser skal vaere litt effektiv. For du har jo bare aapent til 13:00!

Og hvem ansetter du i pakkedisken? Jo, her i Cordoba ansetter du en dame og en mann, begge godt over 60 som er BLINDE. De ser ikke dugga. I begynnelsen syntes vi atter en gang at Soer Amerika er forferdelig flinke til aa ta vare paa, og inkludere baade de (litt) eldre og ikke minst de som ellers foeler at de kanskje ikke kan bidra med saa mye. Det hele var roerende. Saa var det endelig vaar tur. Disse to roter rundt bak skranken etter passende esker aa sende tingene vaare i, leter etter tapen, leter etter saksa, etter graapapiret, mister saksa paa gulvet, pakker inn eska i graapapir, finner skjoeten paa tapen som har klistret seg igjen enda en gang, glatter ut igjen graapapiret som skrukka seg naar de kom borti med rumpa i det de lette etter saksa paa gulvet,- og sist men ikke minst: naar de skal ha paa tau rundt det hele og feste det med en soelvknapp som lukkes med en tang (som de foerst maa lete litt etter). Vi stod i en god halvtime, og baade jeg og Rita kloedde faelt i fingrene etter aa faa lov til aa hjelpe til. Bare litt!

Etter to timer paa pakkekontoret og et byraakrati som ikke ligner grisen, fikk vi iallefall sendt avgaarde en pakke hjemover med ting som har hopet seg opp i sekken etterhvert. Deilig med litt mindre i sekken.

Ja til bedre integrering av blinde og svaksynte i samfunnet! (Men kanskje ikke i pakkedisker..?)

3 kommentarer:

Agnetha sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!

Agnetha sa...

GRIIIN!! HAHA!!! GRIIN..

Auuud sa...

o-ho-ho! i skratta høgt, Marianne! Men for all del, integrering e flott! :) Håpe alt går fortsatt like bra me dåkkå... hugzy