torsdag 8. mai 2008

Paraty!

Vi oppholder oss om dagen i en liten by som ligger langs kysten i Brasil, ca midt i mellom Rio og Sao Paulo. Byen heter Paraty eller Parati, virker ikke som Brasilianerene blir helt enige med seg selv om skrivemaaten. Men det er ikke poenget her, poenget er at det er et helt fantastisk sted med muligheter til det meste! Byen sies aa vaere et kulturelt sentrum i Brasil, i gamlebyen er gatene brosteinsbelagte og uten biler. De lave husene er i kolonistil og belagt med rode takstein. Inne i disse husene kan man finne de mest fantastiske ting: ulike typer galerier for malerier eller skulptuere, hjemmelaget kjeramikk, sjokolade produsert paa stedet, en koselig cafe med live bossanova musikk, et supermarked hvor du faar alt du trenger til picknick i parken, et kjent teater som jobber med dukker( http://www.ecparaty.org.br/ ), selvbetjent iskrembar med alt du bare kan dromme om! og selvfolgelig en haug med nips butikker hvor jenter som oss elsker aa gaa og kikke paa fine og mindre fine dilleting og suvernirer.

Naa er det ogsaa festival her i Paraty, den heter "Festa do Divino'". Selv om vi snart har vaert her en uke og festivalen har paagaat, skjonner vi ikke helt hva den egentlig dreier seg om. Og vi faar heller ingen gode svar naar vi prover aa sporre rundt. Vi vet at det er en feiring av at det er 30 dager, eller var det 40 dager siden paaske. Men det har i allefall fort til at det er en stor plass av boder fulle med nips og masse boder som selger ulike ting aa spise og drikke, foreksempel ChaipiFruta bodene. De er overlesset med frukt i allevarianter, der kan du komme og peke paa en frukt og mannen bak mikser opp en frisk og freidig drink til ca 15 kroner! I forbindelse med festivalen er det ogsaa satt opp en stor scene, hvor vi synes det skjer litt for lite, og naar det forst skjer noe der er det ofte litt merkelig, men det skaper stemmning og vi koser oss!

Ellers har vi de siste dagene faat litt skikkelig Brasil vaer med sol og varme, Paraty er omringet av strender, og om du ikke er gira paa sand mellom fottene kan du slenge deg med paa en fem timers baattur som ligger paa rundt femti kroner. Der kan du ligge paa dekk og steike til man kommer frem til et stopp, da er det bare aa hoppe i vannet! Super dupert synes vi! Og om du er litt glad i aa vaere under vann, er det ogsaa gode muligheter for dykking i naerheten, noe vi provde oss paa i gaar, uheldigvis var det svaert daarlig sikt og vi saa kun en meter forann oss, men uansett var turen en suksee, menneskene var hyggelige og varet perfekt!

Hostelet vi bor paa har den BESTE frokosten paa lenge, i Argentina fikk vi ofte litt sotbakeverk og en kopp kaffe... Her faar vi skikkelig frokostblanding, eple, banan, papaya, vannmelom, annanas, honningmelon, yoghurt, melk og lyst brod og kaffe! helt fantastisk! Dette veier opp for de heller steinharde sengene paa ti mannsrommet vaart!

Naa er vi straks paa vei til en liten by i naerheten som heter Trinidad, der skal strendene vaere enda mer fantastiske! tjo hei - palmesus og bolgebrus!

1 kommentar:

Agnetha sa...

Synes jeg kjenner igjen noe her ja...:) Du har beskrevet det godt Rita!! SÅ deilig dere har det!! Gleder meg til dere kommer hjem også :) KLem!