tirsdag 15. april 2008

Argentina - saa langt!

Buenos Aires opererer med ganske smaa heiser. To relativt store jenter med relativt store sekker - og det er strengt tatt det det er plass til inni der.

Utsikt fra toppverandaen paa hostellet vaart, Estoril. Endte opp med noen netter her. Ikke visste vi at VG hadde kaaret det til det 6. beste hostellet i verden...

Paa tangokurs! Rita i full konsentrasjon. 30 kroner for to timer.

Middag med nye venner fra USA og England. Maatte vente en god time for aa endelig kunne sette oss til bords ved en av Buenos Aires´ bedre restauranter. Naar regninga kom endte vi opp med aa betale en hundrelapp hver for en middag jeg aldri har, eller noensinne vil komme til aa se maken til igjen.

Etter endt maaltid saag det slik ut. Slagmark. Det er vel foerste gang jeg har sett fiiine advokatfroekner fra London spise som om de var en gjeng med loever. Raatt kjoett gikk ned som varmt hvetebroed!

Elvedeltaet Tigre. Tenk at mennesker bor slik! Eneste maate aa komme seg derfra er via den lille brygga og oppi baaten som tar deg til Tigre.

Baatene som fungerer som den lokale bussruta. En fantastisk tur paa naermere to timer, innom skole, politistasjon, flytende bensinstasjoner, rike og mindre rike folks hus langs elvebredden.

Rolig kveld med solnedgang over elva, et glass argentinsk roedvin og mygg. MYE mygg.

Hotellet vaart i Tigre, som var en deilig avveksling fra et til tider braakete hostel i BA.

Endelig ble det sykling paa oss! Vi er paa tur i et gedigent turomraade som ligger i utkanten av byen. Her fant vi den lengste ruta som var, og traakket i vei. Deilig!

Skyskraperne som inneholder de nyeste, hotteste og dyreste leilighetene for fiffen i byen. Og de er det en del av!

Rita tar en pust i bakken.

Besoek paa kirkegaarden Recoletta i BA. Her blir kistene satt inn i smaa rom, noen var forresten ikke saerlig smaa heller, vi saag noen der det var stablet ti kister oppetter veggene. Noen av gravene var det derimot tydelig at ikke ble holdt i orden lenger. Her er det en der doera er knust og bare gitteret staar tilbake. Ja- og saa ligger det et skjelett i kassa til hoeyre baki der...

Et besoek paa grava til Evita er et lite turistmust... Var ikke saa mye aa skryte av egentlig. Ganske kjedelig og ordinaer i forhold til mange av de andre.

En gedigen blomst av staal aapner og lukker seg hver dag i takt med sola i Buenos Aires. Byen er full av museer, gallerier og skulpturer spredt overalt.

3 kommentarer:

Auuud sa...

Som gode dåkkå ser ut! Godt at dåkkå he d bra =) Gleda me masse t å høre om turen. I e soo griseklar for vin, telt, bading, og grilling i no! Gleda me slik! :) Ha vore kjekt om me ha fått d til før 18. juli forresten.

Dei siste 2 veken he d vore nyydeli vèr i Bergen. Lika Bergen vanvitti godt for tida. parklivet e slettes ikkje domt! :) grua me faktisk til å flytte fra her no.. og i kveld kjem Eirik, so ting kan ikkje bli bedre :)

Tenk at dåkkå e over halveis da! Syns ikkje d e lenge sida me va hos Ane på fest i.. me gitarkake å styr :P hihi

Åh! Marianne! Gleda me slik t å sjå d att!! Hels din reisepartner :)

soooo gla ti d..

Stoooor klem fra ei jente i Bergen som e i stråååålendehumør! ;P

Anonym sa...

I eeeee såååååå misunnelig! Nesten så i må slutte å lese bloggen:p

(Neida, bare tøysa:p)

Anonym sa...

Dere er kjempe flinke til å skrive, ta bilder, fortelle. Og det ser ut til at dere har det bra. Kos dere masse, og lykke til videre.
Klem fra Kristine Waldow